Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge

Stichting Roparun

Redesign en doorontwikkeling van de primaire website

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. De teams nemen deel aan een atletiekevenement om geld in te zamelen voor mensen met kanker.

Jaar 2019
Services Webdesign Webdevelopment Webbeheer
Website roparun.nl
Contact philip.lok@studio418.nl 010 420 85 40

Sinds 2015 hebben wij een digitaal partnerschap met Stichting Roparun. Samen hebben we mooie projecten zoals Roparun Fotoboek en Roparun Draaiboek opgezet.

Nu was het de beurt voor roparun.nl. Naast het doorvoeren een nieuwe frisse huisstijl hebben we de homepage aangepakt en nieuwe features ontwikkeld.

De website speelt een belangrijke rol voor Roparun. Hiermee kunnen gebruikers een donatie doen aan hun favoriete team, zich inschrijven voor het evenement en informatie verzamelen over het evenement en goede doelen. 

Om hun bezoekers goed van dienst te kunnen zijn had de stichting een schaalbare en flexibele layout nodig.  Door de website op te delen in contentblokken is Stichting Roparun in staat om zelf de layout van de pagina’s in te delen. Hiermee kunnen ze zelf bepalen aan welke type content de focus moet liggen.

Resultaat

Door de website opnieuw te ontwerpen en nieuwe functionaliteiten toe te voegen heeft de Roparun meer flexibiliteit gekregen om de homepage in te richten. Door dit in bepaalde fases aan te passen zijn ze nu in staat om hun bezoekers beter te helpen met het vinden van de juiste informatie.

 

Tijdens het evenement zelf heeft de website zijn piekmomenten met ruim +200.000 bezoekers. Hiervoor hebben wij extra maatregelen getroffen om te zorgen dat website draaiende blijft. Denk aan het opschalen van de servercapaciteit, het inschakelen van een gespecialiseerd monitoringssysteem en een scherpe developer die op standby staat om te helpen wanneer het nodig is.

Ben je ook opzoek naar een digitale partner? Stuur ons een berichtje!

Neem contact op

Volgende case

Creating Stories