Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge

Creating Stories

Een multi-site integratie voor vakanties op maat

Creating Stories is een reisbureau gespecialiseerd in het creëren van een vakantie op maat in 12 verschillende bestemmingen.

Jaar 2019
Services Concepting UX/UI Design Multi-site Development
Website creatingstories.nl
Contact philip.lok@studio418.nl 010 420 85 40

Creating Stories is het merknaam achter ijslandspecialist.nl, canadareizen.eu, americanvaction.eu en planetdownunder.nl. Ze beheren meerdere websites en elk met hun eigen CMS. Het kostte Creating Stories erg veel tijd om deze websites allemaal los te beheren. Aan ons was de taak om een schaalbare oplossing te bieden in zowel design als techniek die past binnen de ambities van Creating Stories.

Samen met Carnero Mediadesign hebben we de complete website opnieuw ontworpen. Aan de hand van wireframes hebben we de basis neergezet en getest om te zorgen dat het aan alle kanten klopt.

 

Hun huidige websites (allemaal afzonderlijke websites) waren een beetje verouderd, maar hadden een solide SEO basis. Onze uitdaging was, samen met Webleaders, om gedurende het migratietraject de SEO te bewaken. Het maken van een eigen URL structuur was hier onderdeel van. Geen eenvoudige taak binnen WordPress. Hiervoor hebben onze developers een eigen framework ontwikkeld.

Resultaat

Als schaalbare oplossing hebben wij een multi-site gerealiseerd binnen WordPress. Door middel van een custom syncing plugin is Creating Stories in staat om alle content vanuit 1 gebruikerspaneel te beheren. De verschillende content types hebben onderlinge relaties. Zo kan je bij een excursie aangeven bij welke reis hij hoort en vica versa. In totaal hebben we inmiddels 68 onderlinge relaties aangemaakt om te zorgen dat Creating Stories minder tijd hoeft te besteden aan het onderhouden van de website, en meer tijd kan besteden aan hun klanten.

Het maken van een eigen URL structuur was hier onderdeel van. Geen eenvoudige taak binnen WordPress. Hiervoor hebben wij een een eigen framework geschreven. 

 

Ben je ook opzoek naar een schaalbare oplossing? Laat een berichtje achter!

Neem contact op

Volgende case

#RotterdamZetDoor